Μακαρονάδα με λιαστές ντομάτες, ξερό ανθότυρο και μάραθο

Μάραθο, άνηθο δεν θα τα χαλάσουμε εκεί, ό,τι έχεις φτάνει να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και να καλέσεις επιτέλους την κοπελιά να της κάνεις το τραπέζι!

 

Υλικά:

1 πακέτο σπαγκέτι
200 γρ. λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ (φρέσκο ή σε σκόνη)
1½ φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές κομμένες στη μέση
60 ml ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
150 γρ. ξερό ανθότυρο ή μυζήθρα
1/2 ματσάκι μάραθος (ή άνηθος)
αλάτι, πιπέρι

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα ντιπ για την παρέα

Εκτέλεση:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το τζίντζερ, τις ελιές και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
2. Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα. Πάνω από κάθε μερίδα τρίβουμε το τυρί στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και σκορπίζουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο (ή άνηθο). Σερβίρουμε αμέσως.

Manslife συνταγή: Ζυμαρικά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς